fallback

Ковчегът на кралицата приключи последното си пътуване по историческата "дълга разходка" в Уиндзор.

Стотици военни се наредиха по маршрута, навели глави, докато държавната катафалка преминаваше, носейки ковчега на монарха.Това е дълбоко личен момент за местните жители, които гледаха на кралицата като на свой съсед и до голяма степен част от своята общност.

Гледката бе и много трогателна - това последно шествие на кралицата. След целия блясък на шествието в Лондон и в Ундзор има стотици хора, покрай които премина катафалката, но след портите на замъка не бяха допуснати външни лица. Ковчегът пропътува последните пет километра сам, далеч от погледите на гражданите, и пристигна на мястото, което Елизабет II наричаше дом и където тя и херцогът на Единбург прекараха локдауна по време на пандемията. И където, разбира се, тя седеше сама в параклиса "Сейнт Джордж" за погребението на съпруга си само преди година.

Не би било почит към кралицата без присъствието на любимите й коргита. Муик и Санди бяха забелязани да чакат процесията, носеща ковчега на кралицата до параклиса "Сейнт Джордж".

The Queen’s corgis, Muick and Sandy, sit in the forecourt of Windsor Castle to greet Her Majesty. pic.twitter.com/H02sPv17mY

— Royal Central (@RoyalCentral) September 19, 2022

Те са последните две коргита, които кралицата е притежавала, преди да почине.  Сега те ще бъдат оставени под грижите на принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън.

Любимият кон на кралицата, Ема, също бе в Уиндзор, за да види монарха да минава покрай него.

 

The Queen’s horse Emma waits as the funeral procession passes through Windsor pic.twitter.com/0gKCZYpPfZ

— Elliot Wagland (@elliotwagland) September 19, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Ще ги положат ли при нея в пирамидата?

13

Rifle

преди 1 година

Явно англичаните са си монархия и живеят с тая монархия ,това са лични отношения за смъртта на Кралицата и го преживяват като за близък човек. Българите не сме чак толкова жалостиви!никой няма да ревне нито за президент нито за министър пък камо ли за царя.

12

Анонимен

преди 1 година

Умилително!

fallback