Снимка: БГНЕС

Държавното погребение на кралица Елизабет Втора утре ще бъде "удивителна смес от грандиозна церемония и някои много дълбоки, но много обикновени думи", довери човекът, който ще води церемонията, цитиран от ДПА.

Главният свещеник на Уестминстърското абатство д-р Дейвид Хойл каза, че това ще бъде събитие "от мащаб, който не е нещо често срещано дори за" него.

В готическата катедрала текат последните приготовления за държавното погребение. Участват стотици хора, които работят денонощно, на 19- и 20-часови смени, за да подготвят историческата церемония.

Хойл каза, че държавното погребение е нещо "наистина важно" и затова трябва да бъде визуално ефектно и грандиозно. Целта "отчасти е да си припомним значимостта на (Елизабет Втора), нейното място в историята, (важната й роля) за (Великобритания) и Общността на нациите", посочи той.

В същото време главният свещеник на Уестминстърското абатство отбеляза, че "това е погребение. Има скърбящо семейство. Личната скръб в основата на това наистина е важна". /БТА/


 

Коментари Напиши коментар

19

ВАН

преди 4 месеца

СПРЕТЕ ДА ПРЕВЕЖДАТЕ БУКВАЛНО ОТ АНГЛИЙСКИ! КОГАТО СЕ ПРЕВЕЖДА ОТ ЧУЖД ЕЗИК НА БЪЛГАРСКИ ТРЯБВА ДА ИМА СМИСЪЛ! В БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК НЯМА "ДЪЛБОКИ" ДУМИ, А СИЛНИ ДУМИ!

18

Анонимен

преди 4 месеца

стига с тоя рептил58710

17

Анонимен

преди 4 месеца

ПИСНА МИ!!!!