Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

САЩ обявиха нов пакет от отбранително оборудване и боеприпаси за Украйна на стойност 775 млн. долара, включително ракети "Химарс", артилерия и системи за разминиране, съобщи АФП.

"Искаме да сме сигурни, че Украйна разполага с постоянен поток от боеприпаси, за да посрещне нуждите си, и именно това правим с този пакет", заяви пред репортери високопоставен служител на отбраната на САЩ при условие за анонимност.

Пакетът ще включва 15 безпилотни летателни апарата за наблюдение Scan Eagle, 40 MaxxPro MRAP (противоминни превозни средства, защитени от засади) и около 1000 противотанкови ракети „Javelin“.

Държавният департамент и Министерството на отбраната на САЩ все още не са обявили официално нов пакет военна помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Фолклор

преди 1 година

Оооо, Мандолината пак парафирал. Добре, че полага подписи, че да се грижат добре за него.

85

До долният

преди 1 година

Тази нощ руски части са освободили 5 (пет) населени места в Донбас. Това са Дача, Зайцево, Красногоровка, Тоненкое и Марийнка. Това е докато руското настъпление е в "застой" според западната преса. А вие феновете на Степан Бандера се радвайте на три снаряда изтреляни по цивилни граждани в Донецк, толкова си могат "Геройте на Украйна" ! Добър ден България.

84

ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ

преди 1 година

И таз нощ са падали камъни в Крим...и е имало невнимателни пушачи.

fallback