Снимка: БГНЕС
fallback

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група Хизбула заяви днес, че тя няма допълнителна информация за нападението с нож срещу писателя Салман Рушди, станало вчера в щата Ню Йорк, предаде Ройтерс.

"Не знаем нищо по този въпрос, така че няма да коментираме", каза представител на Хизбула пред Ройтерс, пожелал да запази анонимност.

Oще по темата

Срещу Рушди бе издадена фетва от предходния духовен ръководител на Иран аятолах Хомейни.

Полицията идентифицира снощи нападателя на Рушди като 24-годишния жител на Ню Джърси Хади Матар. Матар е по произход от Ливан. Неговото семейство е дошло в САЩ от южния ливански град Ярун, заяви за Ройтерс кметът на града Али Техфе. Самият Матар е роден и израснал в САЩ, допълни кметът, цитиран от БТА.

Запитан дали Матар и неговите родители са членове на Хизбула или подкрепят Хизбула, Техфе заяви, че няма никаква информация по въпроса за политическите възгледи на родителите на Матар или на самия Матар, тъй като те живеят зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

От статията и случката се разбира, че става дума за някаква Драма в мюсюлманско гето в Щатите. Тези въпреки че приличат на останалите хора, където отидат цените на имотите падат и нормалните бягат с 200. Скоро гледах за Малмьо и сбъркания им мулти културен опит - все едно е Бронкс- заради ежедневните престрелки между ядрени и атомни физици

28

Щирлиц

преди 1 година

Богохулниците това ги чака.

27

До 34

преди 1 година

То остава сега да се подпукаме на християни и мюсюлмани. Абе докато не се затрие половината свят, няма да има спокойствие. Не разбрахте ли, че светът е само за Хора! Другите да сдухват и ще си го получат.

fallback