Снимка: GettyImages
fallback

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че е арестувала руски агенти, които са планирали да убият министъра на отбраната и началника на военното разузнаване.

ССУ "арестува убийци от руските специални служби, които са подготвяли убийствата" на министъра на отбраната Олексий Резников и шефа на военното разузнаване Кирил Буданов, съобщи службата в Telegram.

Тя публикува видеозапис как въоръжена група усмирява и оковава с белезници двама мъже в цивилни дрехи, които се приближават към автомобил.

Арестите са извършени в Ковел в Северозападна Украйна, като един от предполагаемите заговорници е пристигнал в страната от Русия през Беларус, съобщи ССУ.

Службата твърди, че мъжете са подготвяли "физическото ликвидиране" на двамата висши служители и на неназован "украински активист".

Всяко убийство щяло да бъде възнаградено с парична сума в размер от 100 000 до 150 000 долара, добави СБУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Никола Стефанов

преди 1 година

Глупости. Ако руснаците искаха да очистят министъра на отбраната и началника на военното им разузнаване - просто щяха да ги "калибрират" отдалеч. А и защо да го правят? Противно на пропагандата, лееща се по масмедиите по света и у нас, украинците губят и то зле. Руснаците нямат интерес на ликвидират настоящите началници - ако го направят, на тяхно място може да назначат някой компетентен.

36

Анонимен

преди 1 година

Поредната пропагандна тъпотия! Ако са искали отдавна да са го убили. Все едно ЦРУ да иска да убие някого и да не може.

35

Анонимен

преди 1 година

Защо да го убиват? За да сложат на негово място някой, който прави значително по-малко грешки ли?

fallback