Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Доставките на руски газ за Латвия, които бяха спрени на 30 юли по обвинение в нарушаване на условията, бяха възобновени на 5 август. Това става по данни от платформата на Европейската мрежа на операторите на преносни системи (ENTSOG).

Според платформата на 5 август през газоизмервателната станция Luhamaa (GMS) са преминали около 2,9 милиона кубични метра газ. Преди това последните доставки на газ през този пункт са извършени на 29 юли. На 6 и 7 август обемът на доставките на газ през ГИС "Лухамаа" е бил около 3,8-4,1 милиона кубични метра на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 година

До das Да не си падал на главата си. Газпром с рекордни продажби за първо шестмесечие на тази година!!! Дали китайския и индийския пазари на газ могат са се сравняват с европейския? Германия в момента МОЛИ Русия да си прибере ремонтираната турбина в нарушение на европейските санкции наложени на Русия!!!!! А не е дошъл още октомври!!!! Да те светна, че и капацитете на терминалите за втечнен газ са изкупени от свързани с Русия фирми и кожи дерат за да ги преотстъпят.

43

Христо Христов

преди 1 година

До das/45"Не забравяйте, до доставяШЕ ..." - миналата есен се видя, че ЕС не може да си плаща газа по следкоронавирусните цени. Газовозите пътуваха към платежоспособния азиатски пазар. Тази година ЕС е още по-зле. Никой не иска да се обвързва клиенти, за които не знае дали могат да си платят газа, дори да искат. Русия мисли за бъдещето и се адаптира. ПП. ?нкер още преди 7 години заяви в Мадрид, че Европа залязва.

42

До 48

преди 1 година

И на цена два , три пъти по скъп от руския , нали

fallback