Снимка: БГНЕС
fallback

Ръководителката на украинския отдел на "Амнести интернешънъл" подаде оставка в знак на протест срещу доклада, с който правозащитната организация разкритикува украинските власти затова, че разполагат войските си в жилищни райони и по този начин поставят под заплаха живота на мирни жители.

Оксана Покалчук упрекна ръководството на "Амнести", че не се е съобразило с усилията на украинските военни да евакуират цивилните пред прииждащите руски войски, и така е превърнало доклада в "инструмент на руската пропаганда".

Становището на Покалчук, която е известен адвокат и правозащитник, изглежда в унисон с това на президента Володимир Зеленски, който вчера обвини "Амнести", че се опитва да прехвърли отговорността за гибелта на хиляди цивилни от агресора върху жертвата в тази война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

До коментар 34

преди 1 година

Грешите - Амнести са най-голямата по мащаб и влияние организация, която не се притеснява да критикува политиката на Израел в Газа и на Западния бряг, определяйки я като форма на съвременен апартейд. В същото време, разбира се, не са слепи или мълчаливи за Хамас - но това е по-лесно, защото е мейнстрийм в западните медии по демонизирането на палестинците. Амнести непрекъснато някой не ги "харесва", ту едната, ту другата страна, и именно поради това трябва да бъдат поддържани заради своята смелост

48

Анонимен

преди 1 година

Слаааеа Кокаине! Слааава Хероину!

47

Анонимен

преди 1 година

До 1 Хахахахахахахахахаха как само се намират веднага лъжи в някой за да оправдаят Укронацистите

fallback