Снимка: БГНЕС
fallback

Джо Байдън ще се кандидатира за втори президентски мандат, официално потвърди Белият дом.

"Президентът възнамерява да участва в изборите през 2024 г. Има много време до 2024 г., като дотогава администрацията на президента ще продължи да работи по делата на американския народ", каза говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Изявлението идва на фона на съобщенията, че повече от 60% от избирателите в САЩ, включително 30% от поддръжниците на Демократическата партия, смятат, че Джо Байдън не трябва да се кандидатира за президент втори път.

Популярността на президента на САЩ Джо Байдън сред американците е паднала до ново дъно след встъпването му в длъжност, сочат резултати от проучване на "Галъп".

Според представените данни 38% от анкетираните одобряват работата на Байдън като държавен глава. 59% от участниците в анкетата са на противоположното мнение. Останалите не са дали отговор.

Изследователите отбелязват, че това е най-ниският рейтинг на Байдън, регистриран в проучванията на "Галъп" от встъпването му в длъжност през януари 2021 г. "Рейтингът на одобрение на президента Джо Байдън за първи път падна под 40%, като сега е на ново дъно от 38% за него", заявяват социолозите.

През февруари 2021 г. рейтингът на американския лидер е бил 57%.

79-годишният Байдън, който стана най-възрастният президент в историята на САЩ, досега не е потвърждавал публично намерението си да участва в изборите през 2024 г.

По-рано и 45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп също реши да участва в президентските избори през 2024 г. Към момента не е ясно кога ще обяви старта на предизборната си кампания. Последното проучване на The New York Times показва, че половината от републиканците все още не подкрепят неговата кандидатура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

ФАЩ

преди 1 година

Тая Територия скоро ще е Африканска провинция . Вече второ десетилетие наплива на африкански мигранти без образование и без професия е ШЕСТ ПЪТИ по голям от колкото идващите бели европейци, образовани специалисти в дадена област.. Дори и синчетата на руските олигарси вече не желаят да ходят в САЩ. Армията изпитва недостъг на кандидати за военна служба а бизнеса запада. Централната част на САЩ е дива селяния и миззерия . Дрога и незаконно оръжие се намират по-лесно от хляба. САЩ ЗАГИВА ......

46

Недоумение

преди 1 година

Каква подкрепа, като страната му върви по нанадолнището с пълна сила. Много правилно беше казал един политик- ако беше перчема на власт , нямаше да има тази война сега. Заделиха толкова много пари, да пълнят кажа без дъно, и сега дават заден, ама е късно. Много мразят перчема, че не обяви война на никой, а така военните не печелят!

45

Джо Мумията

преди 1 година

Къпя се във формалдехид за да се поддържам свеж, поне външно!

fallback