Снимка: архив, БГНЕС
fallback

На хърватския полуостров Истрия е въведен строг режим на използване на питейната вода, като прилагането му започна от днес в полунощ, съобщава сайтът Индекс.

Гражданите не могат да използват питейна вода за миене на автомобили и улици, за поливане, забранено е използването на душовете на плажовете. Изключение се прави за магазините и рибарниците.

Мярката се налага поради неблагоприятната хидрологична ситуация в района на Истрия. Не се очакват дъждове и през следващия месец.

Властите призовават водата да се пести, за да не се налагат още по-рестриктивни мерки.

Допълнителен проблем е, че тази седмица Хърватия ще бъде обхваната от нова гореща вълна и сушата може да е продължителна.

Общински служители ще следят за нередности и ако има такива, те ще бъдат докладвани пред Държавния инспекторат. От там заплашват, че нарушителите ще бъдат изключвани от системата за водоснабдяване, докато са в сила ограничителните мерки.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Барон Мюнхаузен

преди 1 година

Докато империята на злото-Китай продължава да властва ,ще страдаме ние обикновенните хора!!!Империята ще рухне,скоро,защото на хората им писна от комунистическите ***....Китай ке падне,а Си Дзипин обесен в стил Саддам!!

8

Анонимен

преди 1 година

Чувал ли си екоталибане, за ледников период, а чувал ли си някога че се намираме в точно такъв в момента!? Научните доказателства са че само в ледниковите периоди на полюсите има ледени шапки, тоест в нормално състояние на земния климат е доста по-топъл и влажен от днешния. Малкия ти полиран мозък на каква база прогнозира климатичен апокалипсис след 10-15г.?

7

...

преди 1 година

глобалното затопляне сега започва! само след 10-15 г ще се молим и ще ревем да е както сега! Но какво да се прави! някой ора дори още не са и чували, че има такова нещо като глобално затопляне! а според други пък глобално затопляне е нямало няма и няма и да има! е реалността в най скоро време ще н изрита там където най много ни боли и ще ни покаже кое как , че и защо! само дано да има хора след това да се поучат от грешките си!

fallback