Журналисти чакат тази сутрин пред Даунинг стрийт 10. Снимка: БГНЕС
fallback

Британският държавен министър по въпросите на децата и семействата Уил Куинс подаде оставка днес, като каза, че напуска, след като е получил „неточни“ инструкции за направено от министър-председателя Борис Джонсън назначение на политик, срещу когото е имало оплаквания, предаде Ройтерс.

Oще по темата
„Благодаря Ви, че се срещнахте с мен снощи и за искреното Ви извинение във връзка с инструкциите, които получих от (Даунинг стрийт) номер 10 преди срещата с медиите в понеделник и които сега знаем, че са били неточни“, заяви Куинс в изпратеното до Джонсън писмо с оставката си, публикувано в Туитър.

„С голяма тъга и съжаление усещам, че нямам друг избор освен да връча оставката си като министър по въпросите на децата и семействата, след като добронамерено приех и повторих тези уверения“, каза той, цитиран от БТА.

Оставки вчера подадоха министърът на финансите Риши Сунак и министърът на здравеопазването Саджид Джавид. Риши Сунак написа в писмото с оставката си, че хората очакват правителството да управлява „порядъчно, компетентно и сериозно“. Саджид Джавид изтъкна, че правителството „не действа в интерес на нацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Джонсънюк да поема към Украйна. Там е добре приет, а щуротиите му в UK са нищо по сравнение с украинските чудесии. Там ще намери всичко: винце, водка, каки и батковци, няма опозиция, няма свободни преса и обществено мнение, даже и коката е в пика си.

8

Анонимен

преди 1 година

Борето Джонсъна наистина е патологичен лъжец.

7

Анонимен

преди 1 година

ПУТИН Е ВИНОВЕН. ПОДКУПИЛ ГИ Е .4000 ДОЛАРА И СА НЕГОВИ.

fallback