Снимка: Pixabay
fallback

НАТО съобщи, че утре ще подпише с Финландия и Швеция протоколи за присъединяването на двете страни към алианса, предаде БТА.

Разговорите между представителите на пакта и двете страни продължават и днес, се посочва в съобщението. В предстоящото подписване утре се предвижда да участват външните министри на двете държави, които подадоха заявка за присъединяването към алианса по-рано тази година. Искането им бе утвърдено на срещата на върха на НАТО в края на миналия месец в Мадрид.

След подписването на протоколите се предвижда процес на ратификация от всички 30 държави от НАТО. Пактът отчита, че желание за присъединяване са заявили също Босна и Херцеговина, Грузия и Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Америкаците заблудиха всички. С филми и празни приказки си създават сами величие, но ги видяхме как се изнесоха от Афганистан. Цял свят е облъчен от фалша на едни.

18

Анонимен

преди 1 година

Честито на Путин, получи две не слаби страни със силна военна индустрия на границите си и напълно господство на НАТО в Балтийско море.

17

Анонимен

преди 1 година

До Алекс- съгласен съм . То ако имаше някакъв разум там нямаше страната с най големи ресурси и територия да е с икономика колкото Тексас и население малко повече от Япония

fallback