Снимка: БГНЕС
fallback

Телата на британския журналист Дом Филипс и експерта по коренното население Бруно Перейра, които бяха изчезнали за повече от седмица в бразилската джунгла Амазонка, бяха открити в понеделник, съобщи в понеделник новинарската телевизия G1, цитирайки съпругата на Филипс.

В неделя са били намерени дрехи, принадлежащи на Перейра, включително здравна карта на негово име, и раница с дрехи, принадлежащи на Филипс, както и ботушите на двамата мъже, предаде "Ройтерс".

Властите все още не са потвърдили новината, че телата са открити, съобщи G1.

Свидетели твърдят, че са видели Перейра и Филипс, репортер на свободна практика, който е писал за "Гардиън" и "Вашингтон пост", да пътуват по тази река в неделя, 5 юни.

Двамата мъже са били на репортерска командировка в отдалечен район на джунглата близо до границата с Перу и Колумбия, в който живеят най-голям брой неконтактирани коренни жители в света. Дивият и беззаконен регион привлича банди за контрабанда на кокаин, както и незаконни дървосекачи, миньори и ловци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Не е трябвало да ходят из тези райони сами. Трябваше поне с десетина войника да ходят из такива местности.

9

Анонимен

преди 1 година

Въпреки че са дошли случайно в селото са ги посрещнали с хляб и сол и са ги поканили за вечеря

8

Сигурен

преди 1 година

Обрали са ги бандити.Там за един телефон и камера направо ще ти видят сметката.А и от местния наркокартел ако са ги заподозрели че шпионират за засяти терени в джунглата,няма как да оцелеят.Единственото по-евтино нещо от човешкият живот там е човешкият труд.

fallback