Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания снощи за крайната победа на своята страна над руските сили както в най-належащата битка в Източна Украйна, така и във войната като цяло, предаде Асошиейтед прес.

"Украйна е страната, която разруши мита за изключителната мощ на руската армия - армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае", каза той чрез видеовръзка пред студенти от Станфордския университет. "Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света", посочи той.

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на превземането от руснаците на източния град Лиман, голям железопътен възел в Донецка област, разположен северно от още два ключови града, които все още са под украински контрол, и на опита им да обкръжат и превземат град Северодонецк, една от последните области под украински контрол в Луганск.

"Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат", заяви украинският президент. "Донбас ще бъде украински".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

обективен

преди 1 година

скот ритер служил в разузнаването на морската пехота на сащ пише 4е русия блестящо изпълни мисията си в украина дали е така или не всеки има глава на рамене си и може да прецени зеленски продължава да говори 4е донбас ще е украински крим също сега дали е дрогиран или не това е вярно или не е и не е толкова важно основното е 4е даържавността в украина се унищожава положението на УВС в донбас е не тежко а много тежко каквито и оръжия да им се доставят резултата ще е ясен спасението в мира!!

142

Пян_Гъ

преди 1 година

"Донбас ще бъде украински", а "Луната ще е МАКЕДОНСКА!" Така де, не случайно е казано "Ей ти, Луно, луно, земьо македонска!" Ха-ха-ха, какво ли не причинява дрогата и джендърията на (някога) човешкия мозък!

141

анонимен

преди 1 година

До считам че - толкова сте сигурен, че им плащат, и откъде? За вас явно убеждения не съществуват, а може би и на вас плащат. Против ВСЯКАКВИ войни съм е мисля, че има други начини.

fallback