Повече от 4000 цивилни са били убити в Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари, предаде Ройтерс, позовавайки се на службата на върховния комисар на ООН за правата на човека.

Тя изрази днес опасения, че реалният брой на жертвите може да е много по-голям.

По информация на службата, която има десетки наблюдатели в Украйна, са загинали общо 4031 души, включително близо 200 деца. Повечето от тях са били убити от експлозивни оръжия с широко въздействие като обстрел от тежка артилерия или въздушни удари.

В изявлението не се приписва вина за смъртните случаи.

Русия отрича да взима на прицел цивилни.

Коментари Напиши коментар

26

Щирлиц

преди 1 година

А колко са убитите руснаци за последните 8 години в Донбас?Или геноцидът над тях от страна на нацисткия режим в Киев е шум в ушите?Мамини сладки,малко ви остана.

25

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

След като Рассия отрича да е вземала на прицел цивилни, явно рашистите трепят с объжия с лазерно насочване, че ударите по държавни сгради и учреждения, училища и детски градини, гари и аерогари са така прецизни, че събарят само сгради, но хората в тях - оцеляват. Егаси кудоша. Джуджетата хептен се оляха от мозъчен инфантилизъм.

24

2015 г.

преди 1 година

"Така че там от хората нищо не остава. В Одеса на погребенията пише, че са само хирургични отпадъци. Тези, които загиват и ги докарват в гробове, нито една стотинка не им се компенсира и българите събират помощ за семействата за погребение, за да се помогне на тези семейства. бесарабски българин, допълва Иванов.".Българите тогава са били в Украйна "хирургически отпадъци".Тея как ги водят?Сигурно не по същия начин.