Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прие днес заявките на Швеция и Финландия за присъединяване към алианса.

Oще по темата
Днес е добър ден и решителен час за нашата сигурност, посочи Столтенберг. Всеки народ има правото да избере своя път, вашите страни направиха избор на основата на демократичен процес, обърна се той към посланиците на двете държави.

Топло подкрепям желанието на двете страни да се присъединят към НАТО. Вие сте нашите най-близки партньори и членството ви ще повиши общата сигурност. Вашите заявки са историческа стъпка. Съюзниците ще преценят следващите ходове, допълни той.

Столтенберг заяви, че трябва да бъдат отчетени интересите в областта на сигурността на всеки съюзник. Решени сме да достигнем до бързи заключения. Съюзниците са единодушни за важността от разширяването на НАТО, добави генералният секретар.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Българ

преди 1 година

Първо ще им свалят гащите като им редуцират войската,после ще им нарежат военната техника на скрап,защото не отговаряла на стандартите на НАТО,после ще им продадат подобна но по долнопробна да са във стандарта,ще ги напълнят със чужди главокомандващи и шпиони и вече няма връщане назад,поне докато не падне империята!Да ви напомня на нещо ми да на СССР!

21

Анонимен

преди 1 година

Нови бонуси за Русия, на 100км. от натовска граница ще е Петърбург и тотално господство на НАТО в Балтийско море.

20

Анонимен

преди 1 година

до 10 кви викинги са шведите и финландците бе ***,доста си простичкъ щом незнаеш на коии казват викинги,хаха

fallback