Снимка: БГНЕС
fallback

Почти всички членове на НАТО подкрепят усилията на Швеция и Финландия за членство в НАТО - само Турция изрази резерви.

Анкара обвинява и двете държави, че са оказали подкрепа на Кюрдската работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена борба срещу турското правителство.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Швеция и Финландия трябва да спрат да подкрепят терористите в своите страни, да предоставят ясни гаранции за сигурност и да отменят експортните забрани за Турция.

По-късно днес той допълни, че Турция не заплашва никого и не търси възможности за влияние и оказване на натиск.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, представители на НАТО и шведски и финландски политици заявиха, че са уверени, че всички проблеми могат да бъдат решени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Запознат

преди 1 година

До FerdoНищо не казват просто им свалят хеликоптерите !!! През 90 години на миналия век са свалени два хеликоптера на САЩ,които доставят оръжие на терористите от пкк в Турция !!! Това е имперска Турция пич не я бъркай с България !

41

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 33----------Крети, и ти вярваш на укропропагандистите! Лъжат и с дирника си! Изчакай някой ден!

40

Анонимен

преди 1 година

До Някой=====Най-малкото разстояние м/у Русия и САЩ е разстоянието м/у о-вите Голям Диомид (рус.) и Малък Диомид (ам.) в Беринговия пролив - 4.3 км. Малък Диомид вече има американско име. Слава Лобаев, който прави най-добрите снайперски пушки в света, световен рекордьор по бенч-рест, направи световен рекорд - 4.3 км, колкото е разстоянието между двете страни!

fallback