Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Принц Чарлз и синът му принц Уилям са с делегирани права да открият днес новата парламентарната сесия във Великобритания. За първи път в последните 59 години това няма да бъде сторено от кралица Елизабет Втора, която е била посъветвана от нейните лекари да пропусне събитието, предаде БНР.

От Бъкингамския дворец заявиха, че Елизабет Втора няма да присъства на церемонията заради продължаващите проблеми, които има с придвижването.

Нейната роля ще бъде поета от сина ѝ принц Чарлз и внука ѝ принц Уилям, като самата реч, в която се излага законодателната програма на правителство, ще бъде прочетена от принц Чарлз.

Речта се очаква с интерес на фона на поскъпването на живота и много други проблеми, които има да решава правителството.

Едва за трети път по време на 70-те години на британския монарх на трона Елизабет Втора пропуска пищната парламентарна церемония. Предишните два пъти са били през 1959 и 1963 година, когато тя е била бременна.

Някои медии вече изразяват загриженост, че кралицата няма да може да вземе участие в тържествата за платинения ѝ юбилей като монарх, но от Бъкингамсикя дворец заявиха, че тя ще продължава с рутинната си програма през седмицата, включваща виртуални срещи с премиера Борис Джонсън и други длъжностни лица. Тържествата са планирани от 2 до 5 юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Въпрос

преди 1 година

До АнонимеН 1Пишеш, все едно си пиеш чая всеки ден с кралицата в Бъкингамския дворец. Що за наглост, кой си ти че се правиш на информиран, нито разбираш от ваксини, нито от кралски протокол. Някакъв див селянин дава сведения за живота на английската кралица с информиран тон! Жалки, дребни хорица, които искат да изглеждан многознаещи, а всъшност са едни нещастници.

3

Асан

преди 1 година

Самоабдикирайте я че не се търпи вече :)))

2

баба

преди 1 година

Обаче още държи фронта и не абдикира.

fallback