Снимка: Полицията в област Зала, Унгария
fallback

Бус с българска регистрация връхлетя върху служебните помещения на граничния пункт Горичан ІІ – Летене на хърватско-унгарската граница, пострадали са шестима души, сред които двама хърватски и един унгарски полицай.

Кабинките се намират на магистралата Будапеща – Загреб на границата между двете страни. Става дума за съвместен граничен пункт, намиращ се на унгарска територия.

След като ударил кабинките, бусът е блъснал и автомобил с унгарска регистрация, който в този момент се намирал на граничния пункт, съобщи index.hr.

Инцидентът е станал около 1 часа след полунощ.

Унгарската медия RTL съобщи, че сред пострадалите е 14-годишно момиче, което е с опасност за живота. От полицията в унгарската област Зала потвърдиха, че са пострадали шестима души – две деца и един възрастен, намирали се в лекия автомобил, като и един унгарски и двама хърватски полицаи.

Българският шофьор, който е причинил катастрофата, е задържан от унгарските власти.

Подозренията са, че водачът е заспал зад волана и неконтролирано е връхлетял ГКПП-то.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

За къде са пътували? Някой знае ли кога са тръгнали от България и колко часа е зад волана?

6

Анонимен123

преди 1 година

Тоз чиляк, от АЛО---АЛО селото Ясеновец ли е,,,,, те там с това се гордеят, нямат книжки, правят каквото си искат, нито полиция, нито съдиите, могат да направят нещо. Ай отишъл някой журналист ще го линчуват. Нали на скоро около Разградско един се преби на място, а жена с двете си деца в болница.

5

АнонимеН

преди 1 година

ще ги плати щетите!! Заспал зад волана

fallback