Снимка: БГНЕС
fallback

Украинските въоръжени сили съобщиха, че Русия е прехвърлила някои от силите си в пристанищния град Мариупол към офанзивата в източната част на Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че няколко руски батальона са били изпратени от Мариупол към град Попасна в Луганска област.

Попасна е един от центровете на бойните действия в източната част на страната и руските въоръжени сили се опитват да пробият украинската отбрана там, за да обкръжат украинските сили, отбелязва БТА.

Генералният щаб добави, че руснаците се опитват да напреднат и от Изюм към градовете Славянск и Барвинкове. Украинският военен анализатор Олег Жданов заяви пред АП, че прехвърлянето на сили от Мариупол към фронтовата линия отразява руския провал да постигнат напредък там.

Руските въоръжени сили все още се опитват да се справят с последната украинска съпротива в огромния завод за стомана "Азовстал" в Мариупол. Днес ООН ще координира усилия за евакуация на цивилни от завода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Радон Керанов

преди 2 години

Така наречените тук плъхове от Азовстал не се крият, а извършват всяко нощ рейдове в тила на руската армия! По правило всеки рейд завършва с купчини руски трупове! Бойците от полка Азов нямат равни в ефетивното убиване! Затова джуджето отмени щурмуването на подземията на завода! Досега няколко хиляди елитни руски спецназовци се пренесоха в на небето, за да слушат концертите на Кобзон! Каквото и да се случи на тези спартанци, страхът и ужасът, който породиха в руската армия ще се помни завинаги!

26

ГОЧО

преди 2 години

КОЙ 1ГЛУПАК ГИ ПИШЕ ТИЯ СТАТИИ БРЕ??!! Последната украинска съпротива в азовсталь!!!!???? Първо там изобщо няма вече съпротива а само няколко стотин 1плъха са се навряли в 1миша дупка и църкат уплашено отвътре! Второ малко по малко излизат като се преобличат в цивилни дрехи представяйки се за местно население!Трето държали са насила цивилни хора за да се крият зад гърбовете им, ама като видяха, че е безнадеждно ги пуснаха! СНОЩИ СА ХВАНАЛИ КАНАДСКИ ГЕНЕРАЛ ВОДЕЩ БИОЛАБОРАТОРИЯ В АЗОВСТАЛЬ!!!!

25

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАбе ти таива ли "клипове" гледаш???Те в Нетфликс за определена сума ще те заринат с подобни измишльотини.Намерил той отнякъде си "достоверна" информация!!!

fallback