Снимка: архив, БГНЕС

Един човек е загинал и четирима са били ранени при бомбен атентат срещу автобус, превозващ надзиратели в затвор, в град Бурса, Северозападна Турция, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Състоянието на един от ранените е много тежко.

Бомбеното нападение е било извършено при преминаването на автобуса по път в квартал Йени Караман.

Валията на Бурса Якуп Джанболат заяви, че вероятно при преминаването на автобуса по пътя е било взривена бомба с дистанционно управление.

Разглеждаме случая като терористично нападение, каза Джанболат, като добави, че министрите на вътрешните работи и на правосъдието пътуват към Бурса.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че властите са предприели всички необходими усилия за залавяне на нападателите, информира ТРТ-Хабер, цитирана от БТА.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. През последните години в Турция значително намаляха терористичните нападения, но атентати, подобни на днешния, обикновено се извършват от кюрдски и ислямистки бойци или привърженици на леви групировки.

 

Коментари Напиши коментар

1

Екзекуции в България

преди 9 месеца

В България се изтезават и убиват Българи по поръчка на политици, а вие помагайте на Украйна!Пернишки изр.оди Екзекутират Българи!