Снимка: Гражданската гвардия на Испания
fallback

Гражданската гвардия на Испания откри в община Бетера, Валенсия, 1090 препарирани животни, някой от които са на защитени видове. След подробен анализ е станало ясно, че това е една от най-големите в Европа части колекции. Стойността ѝ се изчислява на над 29 милиона евро, а експонатите ще бъдат конфискувани, предаде БНР.

От откритите екземпляри 405 са обект на Конвенция по международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора (CITES),известна още като Вашингтонската конвенция. Някой от тях вече са изчезнали като „Орикс дама“, конската антилопа „Адакс“ и бенгалския тигър. Разследването е започнало през ноември миналата година след получаване на данни за две лица, свързани с предполагаема контрабанда.

В операцията са участвали служители на Екипа за защита на природата към Гражданската гвардия, които в сътрудничество с Европол са разкрили местоположението на колекцията и благодарение на интегрираната система за управление и контрол на качеството и околната среда са успели да идентифицират защитените видове.

Сред тях са открити гепард, леопард, лъв, рис, полярна мечка, снежен леопард, бял носорог и 198 броя слонски бивни. Предстои анализ на документите за притежанието на животинските видове и евентуален съдебен процес срещу собственика на частната колекция.


 

Incautado el mayor hallazgo de animales disecados protegidos a nivel nacional y uno de los más grandes de Europa.

Se ha investigado a una persona por los delitos de contrabando y otro relativo a la protección de la flora y faunahttps://t.co/5RuIjUOGQK pic.twitter.com/cBE0unHIRE

— Guardia Civil 🇪🇸 (@guardiacivil) April 10, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Ро

преди 2 години

Собственикът е поне милионер със сигурност, малко ще му накривят шапката, ама не се и съмнявам, че ще намери начин да си поднови колекцията с още пуцане. Добре му е дошло. Докато не избием и последното животно, няма да мирясаме... безполезни пара3иtи, това сме ние.

4

Анонимен

преди 2 години

И разни глави на елени с големи рога по хижи и ресторанти - ненормално отвсякъде.

3

Анонимен

преди 2 години

Винаги съм се чудела на това да убиваш за удоволствие (определено нещо някъде в главата не е съвсем наред), както и да се радваш на трупове по стените (откачена работа). То в музея ми става кофти, пк да драпаш да ги притежаваш..... болни мозъци.

fallback