Снимка: БГНЕС
fallback

Местните власти в окупирания украински град Енергодар казаха, че днес руски войски са разпръснали със сила проукраински митинг и са задържали някои от участниците, предаде Ройтерс.

След като местни жители се събрали в центъра на неголемия южен град, за да обменят мнения и да пеят украинския национален химн, пристигнали руски войници и наблъскали някои от тях в камионетки, съобщи местната администрация в онлайн пост.

„Окупаторите разпръскват протестиращите с експлозии", се казва в отделно съобщение в Телеграм. Споделено бе и видео, на което се вижда как множество зашеметяващи гранати са хвърлени на площад, те се взривяват и се образуват облаци от бял дим, непосредствено до главния културен център на града.

В съобщенията руските войски са обвинени също, че днес са обстрелвали друга част  от града, в резултат на което четирима души са ранени и са на лечение в болница.

Ройтерс не беше в състояние да удостовери автентичността на видеото, нито съобщенията на местните власти.

В Енергодар, град разположен на бреговете на река Днепър в Южна Украйна, живеят работници от близката Запорожка АЕЦ – най-голямата в Европа, която също е окупирана от руски войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

КЪРВАВИ ОСВОБОДИТЕЛИ

преди 2 години

...СТРЕЛЯХА ПО МИРНАТА ДЕМОНСТРАЦИЯ, ПРОТИВ РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ И УБИЙЦИ.....

29

Анонимен

преди 2 години

Никой не им иска руския свят, но оррките продължават да го налатат със сила. Голям проблем на оррките се оказа че не могат да намерят колаборационисти от местните за да ги назначат за гаулайтери в новата рускофашистка власт. Верно е че има закон в Украйна за съдействие на окупатора 12 години затвор, но мисля че за българските русофили това не би било пречка да се поставят в услута на руските завоеватели.

28

Evropeets

преди 2 години

Пълна дезинформация и пропаганда.

fallback