Снимка: БГНЕС
fallback

Папа Франциск обвини руския президент Владимир Путин за започването на „дивашка“ война в Украйна.

Папата направи изявлението си след пристигането си в Малта. Това е най-острото и изказване на папата към Путин от началото на инвазията.

Папа Франциск не цитира руския президент Владимир Путин по име, но препратката беше ясна, когато той каза, че „някакъв властелин“ е отприщил заплахата от ядрена война върху света чрез „детска и разрушителна агресия“ под прикритието на под прикритието на „анахронични твърдения за националистически интереси“.

„Мислехме, че нашествията в други страни, свирепи улични битки и атомни заплахи са мрачни спомени от далечно минало“, каза Франсис пред малтийски служители и дипломати в средиземноморската островна държава в началото на посещението си през уикенда.

Досега Франциск избягва да споменава Русия или Путин по име. Днешното изказване на Папата бележи ново ниво на възмущение на Светия Отец, пише NBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Франциск

преди 2 години

холограмата е напълнил гащите Путин да му дойде на гости.

89

Анонимен

преди 2 години

Страшно е. Но е започнала паралелна война между католицизма и православието. И инвазията е 100% католическа.

88

Анонимен

преди 2 години

Сега, колкото и да не ми се иска да го кажа за духовно лице, малко преди да ида на църква, ще кажа, че Папа Франциск трябва да "опресни" информацията си за Украйна. Защото от украинска страна вече съобщават, че няма да спазват женевската конвенция за военноплениците. Сещате се какво означава това, нали? Та, това за зверствата, което нашите медии се опитват да премълчат, понеже са п...

fallback