Снимка: GettyImages
fallback

Няма да хвърлим оръжията, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Зеленски се появи във видеозапис, заснет пред президентския офис в Киев, отбелязва агенцията.

Украинският лидер увери, че ще остане в Киев.

"Няма да хвърлим оръжията, ще защитаваме държавата си", каза Зеленски.

По-рано Асошиейтед прес съобщи, че Съединените щати са предложили на Зеленски да го евакуират от украинската столица, но той е отказал.

"Битката е тук, нуждая се от боеприпаси, не от разходка", е казал украинският президент в отговор на предложението на САЩ, разказа високопоставен американски служител в сферата на разузнаването, добре запознат с проведения със Зеленски разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 2 години

Защо не си на улицата бре Зеленски, а чакаш обикновените хора да се бият и да бранят Украйна. Като стане напечено и всички от високите етажи се скриват и пазят само своя живот, но се опитват да насърчават хората да се бият за родината или по скоро да пазят тях. Всичко е голяма лъжа и заблуда, борбата е за пари и власт не за добруването на хората.

107

Равнопосавеност

преди 2 години

Е това го вярвам на 100% - не може да хвърлиш нещо, което не си взимал. Седиш си в бункерчето и от време на време излизаш да пуснеш някой лозунГ по медиите. Единственото което държи е смартфон, ако не го броим него, като оръжие то никога няма да пусне оръжието и го вярвам. Жалко за глу.паците дето измират за него и си мислят, че е за някаква кауза. Няма да се оучудя да е вече извън страната и да снимат в студио със така наречения син фон или да са записани предварително.

106

САЩ са виновни

преди 2 години

Ми една година Байдън се зъбеше на Путин . Опитаха се да заграбят и Донбас, както направиха в Ирак с фалшив претекст ,както в Сирия , Либия ,Венецуела и на много други места . Направиха бази по цял свят и около Русия , та сега ревете за Украина която заличи българите там ,която убиваше и унижаваше българите , трошеше българските паметници ,гореше културния дом на Българите . Не забравяйте воините на балканите ***...

fallback