Снимка: БГНЕС
fallback

Канадската полиция използва вчера лютив спрей и зашеметяващи гранати и извърши десетки арести, докато разчистваше улицата пред парламента в Отава, където демонстранти лагеруваха повече от три седмици, за да протестират срещу ограниченията във връзка с пандемията, съобщи Ройтерс.

За два дни са извършени общо 170 ареста, съобщи пред репортери временният началник на полицията в Отава Стив Бел. До следобед полицията разпръсна основната част от блокадата пред парламента и кабинета на министър-председателя.

След настъпването на нощта полицията изпрати съобщение в Туитър до демонстрантите, в което се казваше: "Махнете се от студа и прекратете по-нататъшните незаконни действия" или рискувате да бъдете арестувани.

Сега градските власти почистват и изтеглят останалите автомобили, каза Бел на пресконференция. Но други райони в града все още не са разчистени и има риск демонстрантите да променят местоположението си, каза той.

С помощта на високоговорители полицията предупреди множеството да се разпръсне и заплашио с арести в противен случай.

Организаторите на така наречения "Конвой на свободата" заявиха, че са помолили водачите на камиони да се изтеглят заради това, което нарекоха груби полицейска тактики, и много камиони наистина напуснаха вчера центъра на града. Петдесет и три превозни средства са били изтеглени, съобщиха от полицията.

Служителите са счупили прозорците на автомобили, за да арестуват хората, които са били заключени вътре. Някои от арестуваните в събота са носели бронежилетки, а в чантите и автомобилите им е имало димни гранати и други пиротехнически средства, съобщи полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 2 години

Пробваха как се игнорират протести в България 2020 и вече го прилагат широко - бият мирни граждани, газят възрастни жени с инвалидни колички с коне - Канада е ад за гражданите си. Нито един министър или президент не излезе да каже Трюдо, ти си диктатор. Байдън не изпраща войски да освобождава Канада. Всички искат вече да са диктатори. Свършиха или са малко смелите мъжете и диктаторите никнат като гъби

74

Алекс

преди 2 години

Северна Корея е по-добре от Канада.Фашисти.

73

Анонимен

преди 2 години

Някои прекалиха с агитацията и се издадоха сами. Добре, че не се хванахме. Канада се ваксинира, но се усети. Пожелавам бавна и мъчителна смърт на ковидучастниците. Пландемията свърши.Край!

fallback