Снимка: БГНЕС
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира през следващите дни да проведе телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин за преодоляване на напрежението между Русия и Украйна, съобщи говорителят на турския лидер Ибрахим Калин.

По-рано Ердоган заяви, че ако руският лидер се съгласи, Турция е готова да организира тристранна среща на върха между президентите на Турция, Русия и Украйна в Анкара или Истанбул.

"Предложението на нашия президент за среща между лидерите на Русия и Украйна всъщност е най-важното и най-конкретното предложение за преодоляване на кризата. Опитите на нашия президент да направи това продължават. По време на неотдавнашното посещение в Украйна този въпрос беше обсъден с г-н Зеленски. Президентът Ердоган също повдигна този въпрос в телефонни разговори с г-н Путин. През следващите дни ще има още едно телефонно обаждане. Страните ще обсъдят този въпрос (напрежението между Русия и Украйна)", цитира думите на Калин телевизионният канал A Haber.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Сандо

преди 2 години

абе кой ги пита украиниците кво искат, баницата се разделя от Русия и САЩ - другите седят от страни и гледат!

20

Анонимен

преди 2 години

Колко още срещи ще има? 100 ? Всеки ден среща. Среща Лавров-Блинкин, среща Байдън-Путин... Любовниците не се срещат така често, тази работа започва да става съмнителна. Русия им казват - искат официален документ, официално Украйна никога да не влезе в НАТО, а те опитват да ги мотаят и занимават с някакви глупости. Така няма да стане.

19

Кой

преди 2 години

Спря путин в Либия?В Сирия? Явно доста мслформсционни тук. Най-голяма армия в Европа има Турция и въоръжена добре. Турция ще наклони везните. Путин ще клекне. А русофилите с опорните си точки,,,,

fallback