Снимка: БГНЕС
fallback

Над сто души са задържани по време на репресиите срещу протестиращите срещу ковид ограниченията в канадската столица Отава, съобщава канадската полиция.

По-рано беше съобщено, че са задържани 70 души, предава БГНЕС. В изявление на полицията в Отава се казва, че са задържани повече от 100 души.

Oще по темата

"Трябва да напуснете. Трябва да преустановите по-нататъшните незаконни действия и незабавно да отстраните автомобилите и/или имуществото си от местата на незаконния протест. Всеки, който се намира на мястото на незаконния протест, може да бъде арестуван", се казва в съобщение на полицията до протестиращите в Twitter.

В петък сутринта полицията в канадската столица започна операция за прочистване на централната част на града от протестиращи. Ден по-рано бяха арестувани двама организатори на протеста.

Вълната от протести в цяла Канада започна в средата на януари, когато хиляди шофьори на камиони и други демонстранти се събраха в Отава, за да изразят несъгласието си с искането за ваксинация на шофьорите на камиони, преминаващи границата между САЩ и Канада. Оттогава протестът прераства в антиправителствена демонстрация, като различни групи се обединяват срещу министър-председателя Джъстин Трюдо.

В понеделник правителството се позова на Закона за извънредните ситуации, който му позволява да дава разрешение на канадските финансови институции временно да преустановят предоставянето на финансови услуги в случаите, когато доставчикът подозира, че сметката се използва за финансиране на протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 2 години

Арестуват, но ги пускат в нищото на час два от Отава !Имало снимки на самолети със скрити опознавателни знаци, които най-вероятно са докарали полиция на оон!Мисля , че вече има починали протестиращи - една жена на инвалидна количка я стъпкаха с конете!Има доста онлайн канали, които предават от там!Има и доста други протести в Канада.Тази държава вече няма да е същата .

72

До 88:

преди 2 години

Ти нормален ли си? Какви "губернатори" ми пишеш на канадски провинции, бе пpocтак? Ти си някакъв тъпaнaр на Възраждане. Обяснявам ти като на малoyмен, а ти повтаряш едно и също нещо. Начyкaй си го в кyxата тиква - в Канада провинциите управляват, а не федералната власт. Точно провинциите искаха от федералните преди 2 години да затегнат граничния контрол. А ПСР теста при влизане в Канада вече отпадна. Дай си координатите когато си дойда налято да ти покажа какъв *** съм.

71

Анонимен

преди 2 години

До Ха!!!!!- Ако Търд'ьо Кастро премахне безмислената тъпотия с документа за покорство, както направиха други държави,- всичко щеше да се прикючи. Но той иска първо да смачка окончателно канадския народ, за да може после да продължи с изпълнението на заръките от гурутата си. Ама ще му приседне и ще повръща. А и полицаите биещи с палки и газещи с коне мирни граждани, ще се сетят че номера "Аз просто изпълнявах" не сработи при Нюрнберг, нали?

fallback