Снимка: БГНЕС
fallback


Германската фармацевтична компания BioNTech обяви плановете си да разработи фабрики за ваксини в контейнери в Африка, съобщава Анадолската агенция.

Модулният дизайн, представен по време на церемония в Марбург, Германия, включва товарни контейнери, оборудвани за производство на ваксини, включително ваксината COVID-19, разработена от BioNTech и Pfizer.

В изявление BioNTech заяви, че е представила своя подход за производство на ваксини на базата на мРНК в контейнерни съоръжения.

BioNTech нарече съоръжението "мащабируемо" и заяви, че е проект "до ключ", предава БГНЕС.

Системата, наречена BioNTainer, се състои от шест контейнера ISO с размери 2,6 x 2,4 x 12 метра и позволява производството на ваксини с мРНК в големи количества.

Според фармацевтичната компания BioNTainer ще бъде оборудван за производство на редица ваксини на базата на мРНК, насочени към нуждите на държавите членки на Африканския съюз, като ваксината на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 и експериментални ваксини срещу малария и туберкулоза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 2 години

Безграничната тъпотия на българина сигурно има аналог и в някоя бедна централна африканска държава. Но поне тези, които искат, ще имат по-лесен достъп до ваксините.

25

Чавдар Михов

преди 2 години

Неграмотността на авторката е "мащабируема".

24

Qanon

преди 2 години

Нацисти!!!

fallback