Снимка: БГНЕС

12 души починаха, а други 50 бяха хоспитализирани в северозападно предградие на Буенос Айрес след консумация на кокаин, примесен с токсично вещество, съобщиха властите.

Около 10 души бяха арестувани, след като полицията нахлу в къща в бедния квартал Трес де Фебреро, където според тях е продаден кокаинът. Иззети са пакети с кокаин, подобни на описаните от семействата на жертвите.

Властите казаха, че все още не знаят с какво е смесен кокаинът, но предупредиха тези, които са закупили наркотика през последните 24 часа, да го изхвърлят.

„В циркулацията е силно токсично вещество, което се продава като кокаин“, каза прокуратурата от района на Сан Мартин, призовавайки хората „да се предпазват и да се грижат за здравето си“.

Властите издадоха спешно предупреждение, след като три отделни болници съобщиха за няколко смъртни случая и сериозни случаи на отравяне. Серджо Берни, шефът по сигурността на провинция Буенос Айрес, обясни, че „всеки дилър, който купува кокаин, го смесва. Някои го правят с нетоксични вещества като нишестето. Други поставят халюциниращи съставки и ако няма контрол, тези неща се пласират".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase