В Дания се готвят срещу наводнения. Снимка: БГНЕС
fallback

Бурята "Малик" обхвана Северно море и части от Европа вчера, а силните ветрове взеха и най-малко трима жертви във Великобритания. Деветгодишно момче е загинало, след като е било затиснато от паднало дърво в английското селище Уинотдейл. Мъж, който е бил с него по това време, е сериозно ранен. Още един мъж е починал, след като е бил затиснат под преобърнал се от силните пориви на вятъра камион.

В Абърдийн на източния бряг на Шотландия пак от паднало дърво е била убита 60-годишна жена. В района е бил измерен вятър от почти 140 км в час.

Бурята е оставила повече от 130 хиляди домакинства във Великобритания без електрозахранване.

"Малик" достигна и до Дания, на остров Шеланд, където се намира столицата Копенхаген, са били спрени почти всички регионални влакове.

Мостът Йоресунд, който свързва Копенхаген с Швеция, е бил затворен за движение.

Германската метеорологична служба и Федералната морска и хидрографска агенция издадоха предупреждение за ураганни ветрове в североизточната част на Германия. Има предупреждение и за нивото на река Елба при Хамбург, което може да достигне до 2,5 - 3 м над равнището на прилива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Браво 6

преди 2 години

Изключително точно казано!

5

Варшавски Договор

преди 2 години

Някакъв си по-силен ветрец ги нокаутира , а представяте ли си ако започнат да падат " Искандери " , " Калибри " и ВДВ , А ????? Рошавия се дърви на Русия :) :) :) Путин кихна и тия ....обосралис !!!! Малик , ами ако дойде Молодец или Болшой ?????? Смешници !!!! Рошавия ще се накъдри , навсякъде където има вълна ......

4

Обективен

преди 2 години

Рошавия веднага да наложи санкции на Русия.

fallback