Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че "в близко време" ще прехвърли американски войски в източноевропейски и натовски държави.

Oще по темата

Пентагонът е поставил около 8500 войници в готовност за възможно разполагане в Европа на фона на струпването на руски войски до границата до Украйна.

"Скоро ще изпратя американски войски в Източна Европа и в страните от НАТО. Не много", заяви американският президент пред журналисти при слизането си от самолета на връщане от щата Пенсилвания, съобщи Франс прес.

Байдън обаче повтори, че не става дума за изпращане на войски в Украйна, която не е членка на военния съюз.

Изпращането на войски в страните от източната част на Европа ще е средство за допълнителен натиск върху руския президент Владимир Путин, който според американците може да нападне Украйна през февруари, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Съединените щати вече имат десетки хиляди военнослужещи, разположени главно в Западна Европа, но Пентагонът обсъжда изпращането на малобройни подкрепления по източния фланг на Алианса, където има напрежение, отбелязва Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

280

БГ съгласие

преди 2 години

САЩ изпращат войски в Източна Европа, ама някой пита ли ги тия страни? Нещо като във вица, където играта загрубяла и едно малко момиче видяло, че няма накъде и казала: Аш шъм шъглашна. Отговорът бил: Ти ши шъглашна, ама кой те пита?Така работи янки-демокрацията. Остава само да казваме: Ние шме шъглашни! Само да не ни лъжат нашите, че батальона бил наш, ама поради липса на готвачи сме наели такива от САЩ.

279

Анонимен

преди 2 години

За американската лаборатория за био оръжие съгласие е дала бившата или настояща колониална администрация . Жалките тукашни слуги ще изпълнят всичко ,едно решение не смеят да вземат сами !За какво са ни се изтъпанили ,президент ,премиер ,народно събрание , дребни страхливи душици да се махат всички и господарите да си назначават директно управители ,както между другото направиха с изборите с,, демократичните '' машини !

278

ЬЬЬ

преди 2 години

Ние,българите,хем сме в НАТО,хем не сме.Искаме неговата защита,но непрестанно обслужваме руските интереси,сиреч агресивната политика на русия и за това,че путин е съвременният хитлер,за русофилите в България е напълно приемливо. Те са съгласни със завоевателната политика на кремъл,но мълчат оглушително за македония,за отношението на същия путин към св.св.Кирил и Методий и България и докато това не се промени,България ще е на опащката на всички негативни класации.

fallback