Снимка: БГНЕС
fallback

Хиляди жени демонстрираха в центъра на уругвайската столица Монтевидео срещу сексуалното насилие, заклеймявайки "културата на изнасилвания" в Уругвай, след като 30-годишна жена стана жертва на групово изнасилване, предаде Франс прес.

Участничките скандираха "Не" означава "не", "Това не е самонадеяност, това е изнасилване".

Демонстрацията беше организирана от групи за защита на правата на жените в цялата страна. В столицата се проведе голямо шествие след няколко случая на сексуално насилие, разкрити през последните дни.

В пространна декларация организации за защита на женските права посочват, че "културата на изнасилванията" означава да продължава да се повтаря, че мъжете имат "нужди" или "полов нагон", които не могат да контролират.

Всекидневно сме изправени пред изказвания, които подчертават страха, мълчанието и несигурността, се казва още в текста, който призовава за по-добро сексуално образование и за конкретни действия на държавата за защита на жените.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Fallschirmspringer

преди 2 години

Смятам,че изнасилването е изключително гнусен акт.Бих го причислил към някакъв вид морално или нравствено убийство.На такава постъпка са способни само завършените скУтове и лОмпен -***.Не става въпрос само за изнасилване ,става въпрос за физически и емоционален тормоз върху жените.Лично аз не го разбирам.Цял живот съм бил в обществото на умни,високо-образовани,културни и възпитани жени,не визирам пластмасовите създания.Винаги съм се чувствувал комфортно и спокойно в тяхна среда

44

Анонимен

преди 2 години

Културните традиции трябва да се пазят. ЮНЕСКО ще защити културата от изчезване. Обичаите на народите са различни. В САЩ имат обичаи да се стрелят и убиват с огнестрелно оръжие.

43

Роза

преди 2 години

Изнасилванията се вършат най-често от мъже комплексари,които се страхуват,че няма да получат секс по доброволен начин.А на жените,особено на по-неопитните,ще препоръчам:внимавайте с кого излизате и с кого се запознавате!Не се поставяйте в ситуации да бъдете изнасилени и нищо лошо няма да ви се случи!

fallback