Снимка: БГНЕС
fallback

Има поводи за оптимизъм, че Испания е преминала пика на вълната на заразявания с коронавируса, предизвикана от варианта Омикрон, съобщи испанската здравна министърка Каролина Дариас, цитирана от ДПА.

"Всичко сочи, че кривата на заразата спада", заяви Дариас. "С всеки изминал ден тенденцията на намаляване на новозаразените се затвърждава все повече и повече", изтъкна тя.

Седемдневната заболеваемост достигна своя връх в началото на миналата седмица, след което започна да спада, за да достигне до сегашното си равнище от 1335 заразени на 100 000 души население.

Натискът върху здравната система също отслабва. За последната седмица делът на лекуваните в болница пациенти с КОВИД-19 се понижава от 15,2 на 14,8 процента. Интензивните отделения са запълнени с ковид пациенти на около 22 процента, при 23,3 на сто седем дена по-рано.
За същото време са отчетени над 1100 нови смъртни случая, свързани с коронавируса, заяви здравното министерство.

Регистрираните новозаразени за изминалите две седмици са общо 1,48 милиона. Повечето от тях са били без никакви симптоми на заболяването или само с леки.

Испания е със сравнително висок дял на ваксинираните. Над 80 процента са с две дози, а 43 на сто са с три./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Испания

преди 2 години

130 хиляди заразени на ден 200 починали, Панелистан Гетото на Европа 10 хиляди заразени 100 починали!

25

Никуде

преди 2 години

Не се говори за Корона както в dnes.bg. В Испания няма никалви мерки само маска в магазина!!!!!

24

От Берлин

преди 2 години

Да, и в немските медии се мълчи за колоната от,, антиваксари" и лоши хора тръгнали към столицата... Разберете ме хора-стават страшни неща с този свят! ВирОсО и,, иглите" са само началото... Идва заробване то, и Нов Световен Ред... Бог с ВАС и пазете децата

fallback