Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) обяви, че започва преговори с шест страни, сред които и България, за присъединяването им към този клуб на богатите държави, предаде Ройтерс.

Другите страни са Аржентина, Бразилия, Перу, Румъния и Хърватия.

От организацията, която понастоящем има 38 члена, казаха, че няма график за приемането на всяка от тези държави и че напредъкът на преговорите за членство ще зависи от това доколко те се придържат към най-добрите практики на ОИСР. Страните-кандидатки ще бъдат оценявани от повече от 20 комисии.

Източник от Бразилия, пожелал анонимност, каза, че процедурата за приемане на нов член в ОИСР със седалище в Париж отнема средно от 3 до 5 години.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Андрешко

преди 2 години

Ей , що ми изтрихте коментара. Нямаше никакви обиди в него. Каква е тази цензура ?

13

Анонимен

преди 2 години

"Аз в края на деветдесетте с хиляда лева излизах - баница, боза, едно кафе и сода. И до обед ги харчих"------------------------------------------------------------------------------------------------- През 98 г. заплатата ми бе между 200 000 и 250 000 лв. След деноминацията на драгалевския, тези 1000 лв се превърнаха в 1 лв. Днес какво можем да си купим за 1 лв.?

12

Анонимен

преди 2 години

Мислех, че условието за приемане в Клуба на Богатите е да си богат, с те *** и пильо приемат, от изброените само Бразилия може да се приеме за богата държава!

fallback