Над 8000 американски военни са в повишена готовност заради напрежението между Русия и Украйна. Засега се знае, че американските военнослужещи няма да бъдат изпращани в самата Украйна. 
 
"Пряка заплаха за България няма, но съществуват известни рискове. Не бих казал, че това е мобилизация като за война, а е съвсем нормална ответна реакция на онова, което се случва само на няколкостотин километра от нас", заяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той припомни, че в България няма натовски войски - "няма и да има".
 
"Нидерландските изтребители ще дойдат в края на април и няма как това да е пряко свързано със ситуацията край Украйна. Ако има развитие, то най-късно ще в края на февруари", посочи бившият шеф на разузнаването.
 
"Така се прави. Това е ясен дипломатически жест, защото подобно поведение на Русия е тежко обидно спрямо България", подчерта той.
 
"Русия размахва тоягата с проектодоговорите, придружени с дрънкане на оръжие не само в района на Украйна, но и военни действия в Северно море, Тихия океан – по цялата планета. Русия се опитва да заеме мястото на основен политически играч в света и си мисли, че може да го направи по този силов начин", изтъкна Гяуров.
 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

40

Назарбев

преди 1 година

Този глупа нас ли прави на *** В американскте бази какви са ,предполагам не са мрасиянци .И да да свиква Руснаците са силните на деня и това няма нищо общо с правото.Когато неговите господари бомбардираха Югославия и убих предимно цивилни хора ,този *** защо не възрази

39

генерал ли????????

преди 1 година

ЕФРЕЙТОР от трудови войски...Шеф на градинарска количка извуднъж стана генерал и шеф на разузнаването.Без никакво подходящо образование.Като агент будю,от маркучодържач,стана генерал,после премиер...Не бананова република ами бетер!

38

Кир0-лъжеца

преди 1 година

до Христо Христов-47...*** е *** е...не може да лъже кат мен!!!