Снимка: БГНЕС
fallback

Пекин ще изисква от пристигащите да имат отрицателен тест за коронавирус, направен до 72 часа от пристигането им в китайската столица, съобщиха днес държавни медии.

Това става само ден след като бе съобщено за първия случай на местно предаване на Омикрон в града, който се готви идния месец да бъде домакин на зимните олимпийски игри, предаде Ройтерс.

Заразеният е човек, посетил през предходните две седмици много молове и ресторанти. Той не е напуснал града от началото на годината.

Новото правило за пристигащите влиза в сила от 22 януари и ще важи до края на март. Целта е да се засече на ранен етап появата на варианта Омикрон, който все повече се разпространяване по света, и да се контролира риска от епидемия, съобщава БТА.

Китайската столица и сега изисква от влизащите в града да си направят тест 48 часа преди да потеглят към Пекин, както и да имат зелен код в приложението за проследяване на контактите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

Така значи засекли са първия случай на умриконя при човек който не е напускал града а всички посетители на същия град трябва да имат отрицателен тест и въпреки това твърдят, че така наречените мерки вършат някаква работа.

3

Анонимен

преди 2 години

Ей това искат нашите апологети на зелето - "Зелен код в приложението за проследяване"

2

Анонимен

преди 2 години

Те пуснаха ковид бомба,но ще организират олимпиада.Тоя свят срам няма!

fallback