Снимка: БГНЕС
fallback

70 процента от британците предпочитат премиерът Борис Джонсън да подаде оставка. Това показва ново добитване до избирателите, предава БНР, позовавайки се на "Ройтерс".

Oще по темата

Според резултатите от анкетата на агенция ComRes една трета от хората, които подкрепиха Консервативната партия на изборите през 2019 година, биха оттеглили подкрепата си днес.

Консерваторите биха спечелили 32 процента от вота, а опозиционните лейбъристи - 42 на сто и това би бил най-добрият им резултат от девет години.

Скандалът се развихри след като стана ясно, че на "Даунинг стрийт" 10 е имало два купона в деня на национален траур след смъртта на принц Филип. Партитата са се състояли и по време на локдаун във Великобритания.

Борис Джонсън не е присъствал на тези партита.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ББ

преди 2 години

турчето е за затвора...така загиват преяждащи империи...продават ги и ги съсипват...ен.чари,нищо ново...и никога в ЕС...предал ви...ще го повтори...да се цункат с китайците...те и без това го правят...китайците превземат кралството с пари!

25

Анонимен

преди 2 години

Aко сега британците вземат и се помолят, че искат пак в ЕС, трябва да има референдум в ЕС дали искаме да ги приемем. Аз бих гласувал против.

24

Гошо

преди 2 години

Ама да не стане на изборите да го преизберат

fallback