Снимка: БГНЕС
fallback

Швеция отчете рекорден брой новозаразени с коронавирус за един ден - 17 320 случая вчера, предаде Ройтерс, като се позова на националната здравна агенция.

Досегашната максимална стойност, регистрирана на 30 декември, беше 11 507 новозаразени. Повечето от новите случаи са с варианта Омикрон.

Броят на заразените в Швеция рязко се повиши от ноември и миналия месец правителството затегна ограниченията за събирания на обществени места и призова всички, които имат възможност, да работят от вкъщи.

"През последните няколко седмици виждаме промяна и сега вариантът Омикрон доминира сред новите инфекции в Швеция", каза на брифинг Брита Бьоркхолм от шведската Агенция за обществено здраве.

Рязкото повишаване на инфекциите означава, че се сбъдва най-лошият сценарий, публикуван от агенцията преди Коледа. Бьоркхолм прогнозира пик на новите случаи в средата на този месец. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Hoho_Boho

преди 2 години

Ние, неваксинираните, не ни засяга толкова Омикрона, защото той заразява предимно ваксинирани хора. При нас няма критична маса, достатъчно гостоприемници. Имаме нещо като колективен имунитет.

50

Анонимен

преди 2 години

До славянин- Всъщност класическата имунология твърди, че при 60 % имунитет е налице колективен такъв. Но става дума за истински имуните= естествено създаден= или от истински ваксини. Вкарването на антитела отвън, не е ваксиниране а профилактика, полезна може би за хора с комрометирана имунна система да преживеят вълната, докато здравато население, колкото се може по-бързо изгради натурален имунитет. За месеци! А не с локдауни и мерки да се влачи с години, като че нарочно

49

Hoho_Boho

преди 2 години

А днес, 06.01.2022 - 28,42% от случаите за деня са на НЕваксинирани... и този процент расте постоянно. След седмица вероятно ще е почти 40%, ама да не бързаме. Ще го видим

fallback