Снимка: БГНЕС
fallback

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, предава БГНЕС.

Безвъзмездната помощ е една от основите на цивилизацията. Тя е акт на даряване на знание, умение, ресурс от всякакви хора към хора в неравностойно положение, животни, различни каузи. Това е акт на човещина, който не търси отплата, защото е основана на един-единствен принцип - даряването носи щастие

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Хохохоооо...

преди 2 години

"ДОБРОВОЛНО" - - ХОДЯ САМО ДО ТОАЛЕТНАТА.... ХАХАХААА

7

Анонимен 7

преди 2 години

Забравих- дежурства в автобуса - пътуваш с училищния автобус до околните села, защото децата учат в "големия" град , че там обучението било по-добро - където класовете са по 30-тина деца и реално не може да се обърне внимание на всеки. Но не са на село , защото има много римляни, а пък и учителите били по-прости. И като ги вземеш в 5 клас и те пак- нищо.А родите настояват, че децата са учили в "града", ама що толкова не знаят?!

6

Анонимен

преди 2 години

Колко " доброволци" ще има от понеделник из у-щата! Бедна ви е фантазията! Половината от учителите не искат, не искат и ония грешни 100 лв. Страх ги е хората, ама няма накъде. Ако си класен и откажеш - неплатен! И някои направо напускат! Го обучението остана на заден план! Тестове, овикване по коридорите след учениците за маски, събиране та пари за застраховки - къде доброволни, къде доброзорни.. Учителите са прислужници и попълват всякакви дупки! Тази професия просто умира!...

fallback