Снимка: БГНЕС
fallback
Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от днес, 3 декември. Това се налага поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, предаде БГНЕС.
 
Всички пътници, пристигащи в Ирландия, включително ваксинираните и преболедувалите COVID-19, ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той трябва да е PCR тест, извършен през последните 72 часа, или антиген тест, направен до 48 часа преди пътуването. 
 
Децата на възраст до 11 години са освободени от тест, информира посолството ни в Дъблин.
 
Въздушните и морски превозвачи ще извършват проверки за съответствие на документите на пътуващите с настоящите изисквания. Проверки ще се правят и на място при пристигане на пристанища и летища в страната.
 
Новите ограничения ще се прилагат за минимален период от 14 дни. След това ще бъде разгледана възможността за тяхното премахване или продължаване.
 
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

Еее, що ще искат тестове на ваксинираните? Какъв е тоа дискриминасион?!? Не мое така, сертифицираните за кво се бодоха? За тоа дет дуа ли?!?

5

Алекс

преди 2 години

В такъв случай сертификата за ваксинация се превръща в тоалетна хартия.

4

Какво?

преди 2 години

Аз за какво се бодах два пъти, пак да ми бъркат в носа? Баси тъпата система. То най накрая ще излезе, че с ваксина или без по границата пак ще ми бъркат в носа. ***

fallback