Снимка: Pixabay
fallback

Информация за опасност от изтичане на радиация паникьоса жители на турския окръг Къркларели, който граничи с България, информира БТА.

„Има опасност от радиоактивно изтичане. Незабавно се приберете на сигурно място. Не излизайте от убежището, докато не получите съобщение, че опасността е отминала”. Тази информация са получили на мобилните си телефони жителите на окръга тази сутрин.

Oще по темата
След това станало ясно, че съобщението било разпратено във връзка с тестване на системите за предупреждение и алармиране, изградени в Къркларели.

„Получих на телефона си съобщение от АФАД  за опасност от радиоактивно изтичане. Изпаднах в паника. Проверих страниците на властите и видях, че става дума за изпитание на системата за предупреждения", казва местният жител Ердем Кьосе.

Валийството на Къркларели съобщи, че според информация от окръжната дирекция, отговаряща за бедствията и извънредните ситуации, днес е последният ден от тридневни изпитания на системата. Гражданите се призовават да не изпадат в паника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

Това нас не ни плаши. Ние сега ковида борим __________ Ние отдавна минахме през "това". И имаме в пъти повишение на различни видове рак и други болести.

4

Анонимен

преди 2 години

Подготвят ги за вай вай баш сактлък, хахаха.

3

Анонимен

преди 2 години

Това нас не ни плаши. Ние сега ковида борим

fallback