Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Германските сили за борба с тероризма обискираха домовете на петима младежи в западната част на Бон, заподозрени в това, че са планирали нападение, вдъхновено от терористичната организация "Ислямска държава", предаде Ройтерс, като се позова на прокуратурата.

Никой от петимата заподозрени, които са на възраст между 16 и 22 години, не е бил арестуван, защото повечето от тях са непълнолетни и съдебните заповеди са били само за обиск.

Двама от заподозрените са германски граждани, двама са с двойно руско и германско гражданство, а последният е турски гражданин.

"Заподозрените са обвинени в подготвянето на терористична атака, вдъхновена от пропаганден материал на "Ислямска държава", съобщи прокуратурата в Дюселдорф, като допълни, че в акцията са участвали около 350 полицейски служители.

Разследващите ще анализират материалите, конфискувани при претърсванията, и ще ги приложат като доказателства срещу заподозрените към всяко дело, което може да бъде образувано по случая.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Правда

преди 2 години

добре е наистина да вземат превантивни анти-терористични мерки, а не като терористът от САЩ който бил привикван три пъти от службите, но не задържан, а после избил сам 49 невинни хора преди да бъде елиминиран.Не е чудно,че при на управлението на радикалният ислямист Обама,САЩ се напълни с терористи дори и в Конгреса. И всички, които са замесени в терористични групи и атаки са също виновни и пред закона и пред Бога като ислямски диктатори, и които ги финансират и въоръжават и фалшива пропаганда

13

Анонимен

преди 2 години

Приятелите на Меркел )

12

Анонимен

преди 2 години

До 9 АнонименПри Рамзан Кадиров да ги пратят а там той много ще им се "зарадва" и ще ги "погали с ножа по врата" защото много "обича " терористите

fallback