Снимка: Pixabay
fallback

Бразилия беше потресена от снимки на хора, които ровят в купчина с останки от трупове на животни в страната. Фотосите показват размерите на глада, на който е подложена голяма част от най-многолюдната нация в Латинска Америка.

Кадрите са заснети миналата седмица от фоторепортера Домингос Пейшото в Рио де Жанейро. На тях се виждат бразилки, които търсят парче месо в камион, който транспортира изхвърлени карантии и кости. Те били превозвани до фабрика, която произвежда храна за домашни любимци.

Such a powerful, devastating image from one of Latin America’s top photojournalists, Domingos Peixoto, that everyone in Brazil is talking about today. Skin and bone scavengers in Rio de Janeiro, just a few minutes drive from the city’s poshest hotels. pic.twitter.com/2TZcLTmR1C

— Tom Phillips (@tomphillipsin) September 29, 2021

„Има дни, в които просто ми се иска да плача“, казва шофьорът на камиона Хосе Дивино Сантос пред репортера Рафаел Насименто де Суза, отразяващ историята с Пейшото за вестник „Екстра“ в Рио.

„Преди се е случвало хората да молят за кокали за кучетата си. Тези дни те молят да си потърсят нещо за храна“, добави Сантос, който позволява на нуждаещите се да ровят из животинските остатъци, събрани от супермаркетите, пише БГНЕС.

51-годишната чистачка Дениз да Силва казва, че трябва да нахрани петте си деца и 12-имата си внуци, след като скоро е загубила съпруга си.

„Мина толкова много време, откакто за последно хапнахме хубаво месо – това беше преди пандемията... Толкова съм благодарна за това“, казва Силва.

Снимките, едно от които се появи на първа страница на вестник „Екстра” под заглавието „Бразилия 2021: болката от глада“, предизвикаха незабавни протести в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

балканджи Мишо

преди 2 години

Тея са на принципа - повече деца по-голям шанс някое да го вземат да играе в ПСЖ или Реал.

32

АМИ ТАКА Е....

преди 2 години

При всеки ,"комунизъм" и равенство....А ПО-РАВНИТЕ ЯДАТ НОРМАЛНО И ИСТИНСКО МЕСО.

31

Antinwo

преди 2 години

Да не ги мислим и тези там и без товя са милиони и се плодят като плъхове ! И то точно бедните които мислят как да си напълнят търбуха и да се наеб*т !

fallback