Снимка: БГНЕС
fallback

  Кризата с горивата във Великобритания е сериозна, а от понеделник около 200 военни ще бъдат мобилизирани, за да извършват доставки до бензиностанциите в страната. До ситуацията се стигна заради липсата на професионални шофьори след Brexit.

Внасяне на временна работна ръка и мобилизиране на армията, за да извършва доставките на горива, докато бъдат намерени професионални шофьори. Така британското правителство се надява, че ще овладее ситуацията с пресъхналите бензиностанции.

"За половин час обиколих 10 или 12 бензиностанции. Само тук има останало", сподели един от потърпевшите, цитиран от

Bulgaria ON AIR

.

Снабдяването ще започне в понеделник. До тогава гледката пред колонките за гориво на много места ще бъде една и съща - километричните опашки от чакащи да заредят автомобилите си. Обстановката беше допълнително усложнена от паническото презапасяване.

"Хората трябва да се сдържат и да не се паникьосват. Да мислят и за другите", категоричен е гражданин, живеещ във Великобритания.

До кризата се стигна главно заради Brexit и новата емиграционна политика, която изгони хиляди от страната. Ковид-19 също оказа влияние, тъй като има много заразени в бранша. Проучване на британската Асоциация за пътни превози изчислява, че в момента има недостиг на повече от 100 000 квалифицирани шофьори на Острова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

Хи хи...

23

Щирлиц

преди 2 години

Да запретват ръкави,и да хващат геврека.Време е за работа,господа джентълмени,трябва да си поизцапате маникюра.

22

Ливърпул

преди 2 години

Ебаааси фейка .Нямам думи. Живея близо до Ливърпул и работата ми е свързана с пътуване . Тази цялата седмица съм бил по работа в Ливърпул,Манчестър,Честър,Стоук он Трент бях и в Уелс .минал съм над 870 мили... НЯМА, ПОВТАРЯМ НЯМА километрични опашки. Най -дългата опашка която видях беше около 200метра миналия петък. Да имаше много затворени бензиностанции понеделник и вторник но имаше и работещи с ограничение за зареждане - 30 паунда . Толкова . От Четвъртък всички си зареждат колкото си искат .

fallback