Снимка: БГНЕС
fallback

Във Великобритания военни шофьори на цистерни ще бъдат приведени в готовност, за да помагат с доставките на гориво, ако се наложи, съобщиха от британското правителство.

Министърът на отбраната Бен Уолъс заяви, че военни от британската армия са готови да облекчат кризата с доставките на гориво, където това е най-необходимо. "Ето защо разпоредих те да са в пълна готовност, ако това се наложи", каза той, цитиран от БНР.

Oще по темата

Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг допълни, че макар и да се очаква, че търсенето ще се завърне към нормалното си ниво в близките дни, е напълно разумно да се предприеме такава превантивна стъпка.

По-рано колегата му, който отговаря за околната среда -  Джордж Юстъс, каза, че не е нужна намесата на армията и че истинското решение е да се запази спокойствие и хората да започнат да зареждат колите си нормално, а не да се презапасяват. В късното предаване вчера "Големите дебати" по "Скай нюз" Юстъс заяви, че вече се наблюдава известно нормализиране в търсенето на гориво. Той отново подчерта, че рафинериите са пълни и че няма недостиг на петролни продукти.

Малцина обаче се вслушват в призивите на министрите да не се поддават на паника. Собственици на много бензиностанции заявиха, че макар и да отчитат доброто намерение на властите за справяне с кризата, не очакват гориво до петък, а това не успокоява потребителите.

Междувременно потенциалният канцлер на Германия след избори там -  Олаф Шолц, коментира, че зад кризата с горивата във Великобритания стои краят на свободата на движение на Острова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Ангелечанине, кажи "Чао" на Шотландия.....................Мизерен поданик си и кризата сега започва за вас.............

20

Англичанин

преди 2 години

....няма криза, няма недостиг нито на гориво нито на шофьори! Знаете ли колко изкарва на година един АДР шофьор тук? Между 50 и 60к на година. Ако си мислите, че някой ще напусне работа за такива пари заради брекзит сте пълни ид е оти....

19

Англичанин

преди 2 години

Германското на ци дето коментирало хабер си няма от нещата на острова както и масата коментиращи. Криза няма. БП обяви, че доставките за четири бензиностанции в Лондон ще се забавят, което налага временното им затваряне и медиите надуха балона и създадоха паника. Народа тръгна да се запасяват и изкупи наличното гориво по бензиностанциите. Това доведе до забавяне на зареждането поради простия факт, че не можеш да напълниш за два дена това което милиони стресирани изпразниха за няколко часа....

fallback