Снимка: БГНЕС
fallback
"Никой не може да отрече правото на Пхенян да тества оръжия." Това заяви посланикът на Северна Корея в ООН Ким Сонг, предаде БГНЕС.
 
Ким Сонг коментира ситуацията относно тестването на оръжия в централата на световната организация в Ню Йорк след като военните на Южна Корея заявиха, че Северна Корея е изстреляла "неидентифициран снаряд" в морето край източния си бряг.
 
"Никой не може да отрече правото на самозащита, за да може КНДР да разработва, тества, произвежда и притежава оръжейни системи, еквивалентни на тези, които притежават или разработват от тях", каза Ким, имайки предвид Южна Корея и САЩ.
 
"Ние просто изграждаме националната си отбрана, за да се защитим и надеждно да защитим сигурността и мира в страната", добави той.
Oще по темата
 
На Пхенян са наложени множество международни санкции заради забранените си програми за ядрено оръжие и балистични ракети.
 
Този месец страната вече е извършила няколко изпитания на ракети. Еднатаа включва крилата ракета с голям обсег, а другата с балистични ракети с малък обсег, според официални данни на властите.
 
Сеул наскоро успешно изстреля за първи път балистична ракета, изстреляна от подводница (SLBM).
 
Ким добави, че годишните съвместни военни учения между САЩ и Южна Корея и "разполагането на всякакви стратегически оръжия" към Север трябва да бъдат спрени "за постоянно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

някой

преди 2 години

ИСКАМЕ МИР

1

Барба Ганьо

преди 2 години

Когато Северна Корея тества оръжия е провокация ,а ???? В същото време САЩ тестваха хиперзвукова ракета и това било голям напредък и сбърканите им *** и пудели получават душевен и физически оргазъм от това !!!!!!!!! Що не ви го втъкне чичо ви Ким на двойните пенде*лски стандарти .... !!!!

fallback