Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Северна Корея изстреля днес ракета. Това стана броени часове преди обявено заседание на севернокорейския парламент. Постоянният представител на Северна Корея в ООН Ким Сон междувременно защити в последния ден от общополитическа дискусия в рамките на 76-ата годишна сесия на Общото събрание на световната организация вчера "легитимното право" на затворената комунистическа страна да изпробва оръжия, изправена пред "враждебната политика" на Съединените щати и Южна Корея.

Oще по темата

Южнокорейската армия първа съобщи, че Северът е изстрелял "неидентифициран снаряд", който паднал край източното крайбрежие на страната. Това може да е била балистична ракета, предположиха след това източници от японското правителство, които уточниха, че летящият обект е паднал в Японско море извън изключителната икономическа зона на Япония.

Министерството на отбраната на САЩ каза, че знае за изстрелването на ракетата, но не вижда в него непосредствена заплаха.

Това е третият ракетен пуск на Северна Корея този месец. Тя първо изстреля крилата ракета с голям обсег, а след това - балистична с малък, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Северна Корея е изолирана повече от всякога, откакто затвори границите си в началото на миналата година, за да не допусне разпространението на новия коронавирус на своя територия. Преговорите със Съединените щати са в задънена улица от провала на срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун във Виетнам през 2019 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Нашите

преди 2 години

ВС като горда и неделима част от НАТО, както е тръгнало ще могат да изстрелват само камъни с прашка!

8

Анонимен

преди 2 години

До пияница мистик Ти пак ли се правиш на такъв какъвто не си? Но те мечтите са безплатни!

7

Анонимен

преди 2 години

Всички му се смеят, но ако удари Япония или Южна Корея с ядрено оръжие ще видим задружния капиталистически свят на който все му пречи комунистическия империализъм.

fallback