Снимка: БГНЕС
fallback

Британското правителство ще прекрати действието на закона за конкуренцията, за да могат петролните компании да подновят доставките на горива.

Този ход ще даде възможност на фирмите да споделят информация и да дават приоритет на бензиностанциите, където има най-голяма нужда от зареждане, предаде БНТ.

Oще по темата

Дотук се стигна, след като през последните дни започна масово изкупуване и много бензиностанции изчерпаха запасите си.

Причината е не в липсата на горива - рафинериите са заредени, нарушени са доставките, защото няма шофьори.

Властите обмислят включването на армията в снабдителната верига не само на горива, но и на продоволствени продукти. През последните месеци недостигът на шофьори предизвика криза в редица сектори.

Според анализатори това е един от ефектите на Brexit - много чужденци се отказаха от работа заради допълнителните изисквания след излизането на Великобритания от ЕС.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

До Том Кукуруз 19Те ще се оправят сравнително бързо и лесно за разлика от българските "народни" ганюги и чеверме-мъдретци!:))))))))))))))

18

Том Кукуруз

преди 2 години

Вай, аллах, вай! Докъде я докараха пиянките, да отменят собствените си закони. А като се сетя как ни учеха на демокрация, пазарна икономика, човешки права и как размахваха пръст срещу нас изпод вежди ми се иска да им покажа на тях самите да се видят какви карикатури са. Що така, бе Миме?

17

Анонимен

преди 2 години

Сега Шотландия да им се измъкне та да станат съвсем изолирани, както си желаеха.

fallback