Снимка: БГНЕС
fallback

Най-голямата европейска група за производство на замразени храни, британската корпорация "Nomad Foods", обяви днес, че в сътрудничество с американската компания "Blue Nail" ще развива производство на морски дарове, които ще се отглеждат от клетки в лаборатории, предава БГНЕС.

"Nomad Foods" обяви, че тяхната цел е комерсиализация на лабораторни морски дарове, за да се отговори на нарастващото търсене, но също така и на многобройните изисквания за запазване на дългосрочната устойчивост на естествените местообитания на рибите, съобщава Ройтерс.

"Nomad Foods" и "Blue Nail" ще си сътрудничат при проучване на пазара и запознаването с потребителските навици и ще се опитат да преценят какво е необходимо, за да получат одобрение от регулаторните органи за своите продукти, но също така ще проучат нови бизнес и производствени възможности за европейския пазар.

"Европа е най-големият вносител на морски дарове в света", се казва в доклад на Европейския съюз за "синята икономика".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

Лабораторни дарове. Да ви е сладко!

9

до 4

преди 2 години

Много си се объркал. Ще го продават на "богатите" западноевропейци и братята хамериканци, защото нямат представа от вкуса на истинската храна. А бедните и неразвити страни ще продължаваме да си ядем истинска храна.

8

Nature

преди 2 години

Така трябва да бъде, човека не може да унищажава всичко около него за един много блажен живот. Когато имаме голямо потребление трябва да инвестираме в радикални методи за производство на благинките които харесваме. Не виждам нищо лошо да се отглецдат в лаборатория храните за нас, а естествените неща да не ги унищожаваме. Не сме ние най-прекрасното нещо което трябва да се запази на планетата Земя

fallback