Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Вече е ясно временното правителство на талибаните в Афганистан. Ще го ръководи Мохамед Хасан Ахунд, който е сред основателите на ислямистката организация и е в списъка на ООН за лица, свързани с терористична дейност.
Oще по темата


До сега Ахунд ръковедеше един от най-важните органи в движението на талибаните - съвета на ръководството, предава Bulgaria ON AIR. Негов заместник ще бъде съоснователят на талибаните - Абдул Гани Барадар. За вътрешен министър е избран един от бойците на организацията, който също така се издирва от ФБР.

Международната общност настояваше в новото правителство да бъдат назначени и политически фигури, които не са били в редиците на талибаните. Не е ясно дали условието ще бъде спазено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

То реално в наши дни и Византийците са Талибани , защото са похристиянизирали Българския Народ насила през 866 г. и тези които отказват да приемат християнството биват убити или наказани със смърт.Да обаче се крие защото е срамно и позорно и естествено Геноцид

19

Анонимен

преди 2 години

До 20 А забеляза ли правописа на тази гнида? Нищо чудно да не знае, че България се пише с главна буква.

18

Анонимен

преди 2 години

А дали беше фиаско или планирана акция на цру? Не случайно им оставиха толкова оръжия. Ако има пушка на стената в първо действие то тя неизменно ще гръмне до края на пиесата.

fallback